Paruošimo laikas: 1 val ruošti + 3 val. laikyti
Jums reikės:
1 kg rabarbarų
1 kg braškių
2 kg uogienių cukraus (tačiau tiks ir paprastas)
2 citrinų sultys
1. Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti 2 - 3 cm ilgio gabaliukais. Braškes nuplauti, nuskabyti kotelius, didesnes perpjauti pusiau.
2. Viską supilti į didelį puodą ir užpilti cukrumi.
3. Viską palikti 3-4 val., kad iš vaisių išsiskirtų sultys ir aptirptų cukrus. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti. Po 4 valandų puodas atrodo va šitaip.
4. Išspausti ir į puodą supilti citrinų sultis.
5. Mišinį vis pamaišant užvirinti. Jei uogienė ims pernelyg putoti, puodą trumpam nukelkite nuo ugnies, kol putos nusės. Uogienę virkite, kol masė bus norimo tirštumo.
6. Karštą supilstykite į paruoštus stiklainius. Prieš tai nepamirškite nugriebti putų. Uždarius apverskite stiklainius antraip, uždenkite rankšluosčiu ir palaikykite 20 min. Po to atverskite atgal ir palikite uždengtus rankšluosčiu iki rytdienos.
P.S. Kaip paruošti stiklainius rasite čia
Nepamirškite pažymėti savo stiklainių su uogienės pavadinimu ir gaminimo metais.
Pagardinkite priešpiečių bandelę savo gamintomis uogienėmis, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.