Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
saujos gražgarsčių (rucola);
100 g žalių besėklių vynuogių;
1 prinokusios (bet ne pernokusio) avocado
5 sveikų graikinių riešutų;
citrinos sulčių;
1 šaukštas grūdėtų garstyčių (tiks ir Dijon garstyčios);
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1/2 arbatinio šaukštelio baltojo vyno acto.
1. Gražgarstes (rucola) nuplauname ir nusausiname. Kai bus sausos, jas išklojame lėkštėse.
2. Avokadą nulupame, pašaliname kaulą ir supjaustome nedideliais kubeliais. Jį sudedame į rucola išklotos lėkštės centrą. Galima pašlakstyti citrinos sultimis, kad nepajuostų.
3. Nuplautas ir nusausintas vynuoges perpjauname pusiau ir dedame ant avokado (truputį paskleidžiame į kraštus). Jei vynuogės labai mažos, jų nepjaustykite.
4. Graikinius riešutus išlukštename iš kevalo ir stambiai sukapojame. Juos paskrudiname sausoje keptuvėje, kad būtų traškesni. Užbarstome ant salotų.
5. Dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, vyno actą bei garstyčias. Užpilo dedame ant viršaus. Patiekiame, o valgytojai jau patys išsimaišys, pagal savo skonį.
P.S. Būtinai pateikite balta duona. Puikiai tiks prancūziška bagette arba itališka ciabatta.
Pasidžiaukite dar vasaros gėrybėmis, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.