Tie kas gyvena Anglijoje ir bandė-supras, kitiems siūlau pabandyti.
Paruošimo laikas: 40 min.
Jums reikės:
450g jautienos ar ėrienos faršo;
1 nedidelis susmulkintas svogūnas;
100 g kubeliais pjaustytų morkų;
80 g šviežių ar šaldytų žirnelių;
2 a.š. aitriųjų paprikų
25 g miltų;
1 a.š. pomidorų pastos arba 1 š. pomidorų padažo;
150 ml jautienos sultinio(geriausia namie virto);
675 g kubeliais pjautytų bulvių;
25 g sviesto;
50 g gerai tirpstančio sūrio;
3 š pieno;
3 a.š. džiovintų žolelių mišinio iš mairūno, baziliko, raudonėlio ir čiobrelių.
1. Keptuvėje apkepame faršą, svogūną, morkas ir žirnelius. Tada sudedami aitriosios paprikos miltelius ir kepame 4-5 min.
2. Sudedame miltus ir pomidorų pastą ir paverdame dar 1 min. Tada įmaišome sultinį ir užviriname.
3. Užvirus uždengiame, suberiame 2a.š. maišytų žolelių ir verdame ant lėtos ugnies 15-20 min, kartkartėmis vis pamaišant.
4. Dideliame puode užviriname ir pasūdome vandenį, sudedame bulves. Jas gerai išverdame.
5. Nupilame vandenį, sudedame sviestą, tarkuotą sūrį, pieną ir likusį žolelių mišinį. Sutriname košę.
6. Į skardą dedame faršo masę, ant viršaus - bulvių košę.
7. Pašauname į karštą orkaitę ir kepame, kol košės paviršius apskrus ir paruduos.
Išbandykite britų klasikinį receptą, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.