Translate

2013 m. birželio 12 d., trečiadienis

Apkepas su varške ir pomidorais

Pastaruoju metu pastebėjau, jog vartoju per mažai baltymų, nelabai mėgstu pieno produktų, todėl vis ieškau būdų, kaip skaniai ir patraukliai paruošti varškės, pieno, sūrio patiekalus...

Šis patiekalas mano nuomone - universalas. Tinka tiek lengvai vakarienei (baltymus gi reikia vartoti vakarienes metu), tiek rimtesniems pusryčiams... Netikėtai užsukus svečiams lengvai ir be didelių vargų paruošite šį apkepą, o galbūt pakviesite mylimiausią žmogutį romantiškos vakarienės prie taurės balto vyno?



Jums reikės:
100 g sviesto;
180 g miltų;
3 kiaušiniai
5 kupini šaukštai grietinės
400 g varškės
100 g mocarella sūrio
400-500 g pomidorų
alyvuogių aliejaus 
mėgstamų prieskonių
druskos
šviežių mėgstamų prieskoninių žolelių (rinkausi raudonėlius, tačiau čia tiks ir bazilikai bei petražolės).

Pirmiausia šaltą margariną sukapokite su miltais. 


Į masę įmuškite 1 kiaušinį, pasūdykite. Suminkykite vientisą tešlą. Tuomet ja išklokite 26 cm skersmens skardą. Ją kartu su tešla padėkite į šaldytuvą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal C temperatūros.


Dubenyje suplakite likusius kiaušinius, pasūdykite. Sudėkite grietinę ir išmaišykite. Į masę sudėkite varškę ir dar kartą išmaišykite. Masę sukrėskite į skardą su tešla.



Mocarella sūrį sutarkuokite ir tolygiai užberkite ant varškės masės.


Galiausiai kubeliais supjaustykite pomidorus kubeliais ir sudėkite ant viršaus. 


Viršų apibarstykite jūsų mėgstamiausiais prieskoniais bei šviežiomis žolelėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.


Dekite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Prieš pjaustant leiskite šiek tiek atvėsti.


P.S. Geriau rinkitės mėsingesnius pomidorus. Maniškiai buvo sultingesni ir pjaustant apkepą galite matyti - papildomas skystis. Jis skoniui nekenkia, tačiau estetinis vaizdas smarkiai kinta.

Vartokite daugiau baltymų, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.