Translate

2013 m. birželio 29 d., šeštadienis

Avokadų ir pomidorų salotos

Jeigu neklystu kažką panašaus esu mačiusi Beatos Nikolson svetainėje. Tačiau nesu tikra. Gaminu šias salotas jau beveik ketvertus metus. Tai pati paprasčiausia vakarienė, kokią tik teko gaminti ir užtrunka tiek, kiek reikia supjaustyti vaisius. Po ilgos darbo dienos ar tinginio savaitgaliui pats tas - nereikia nieko kepti, virti ar marinuoti. O pasigaminusi kabinu ir valgau tiesiai iš dubens - dar ir lėkštės plauti netenka :D Juokauju dėl lėkštės, žinoma...

Lengva, sveika, skani ir vitamininga vakarienė...



Paruošimo laikas: 5 min.

Jums reikės:
2 vidutinio dydžio avokadų;
1 balto ar raudonojo greipfruto;
2 pomidorų;
žiupsnio druskos (pasirinktinai).

Avokadus rinkitės tik gerai sunokusius. Jei paspaudus jie nėra minkšti - geriau dieną ar dvi panokinkite kambario temperatūroje.
Salotoms avokadus perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais.


Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. 


Greipfrutus perpjaukite per pusę, supjaustykite skiltelėmis ir suplėšykite norimo dydžio gabalėliais, būkite atsargūs - pašalinkite visą baltos odelės masę ir jokių būdu nedėkite odelės, esančios tarp vaisiaus minkštimo. Naudokite tik raudoną greipfruto masę. Jei į salotas paklius odelių ar baltos žievėlės - jos bus karčios. 


Viską sumaišome dubenyje. Aš niekada nededu druskos. Taip sveikiau, be to greipfruto rūgštumo pakanka, tačiau jei jūsų skonio receptoriai reikalauja - įdėkite.


Na ir pabaigai, jei nesunku plauti lėkštes, būtinai įsidėkite :D Pavaišinkite draugus ir artimuosius ir nepamirškite patiekti su balta duona.


P.S. Prieš patiekiant pabandykite 10 minučių palaikyti kambario temperatūroje. Aš kartais palaukiu, kartais ne - išbandykite abu būdus ir pasirinkite saviškį.



Skanios vakarienės, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.