Tikriausiai jau ragavote šiemetinių braškių? Ar kada bandėte šaltą braškių sriubą? Tikriausia dauguma vaikystėje tokia mėgavotės, kai šviežių braškių jau buvo prikimšti pilni pilvukai...
Tingiai sekmadienio popietei tokia sriubytė pats tas. Ji puikiai reprezentuoja ankstyvos vasaros skonį, yra greitai paruošiama ir ypač patiks vaikams.
Jums reikės:
Braškių
trupučio cukraus
šalto pieno
baltos duonos
1) Braškes gerai nuplaukite, sudėkite į dubenėlius.
2) Braškes perpjaukite pusiau arba sutrinkite.
3) Užberkite šiek tiek cukraus. Kiekvienas pasiklaukite savo skoniu. Aš dėjau valgomąjį šaukštą.
4) Užpilkite šaltu pienu. Patiekite su balta duona.
P.S. Prie braškių į sriubą galima pridėti kokių tik norite uogų. Aš visgi, norėjau paragauti ankstyvos vasaros skonį, todėl rinkausi tik šviežias, kvapnias braškes.
Taip pat braškių sriubą galima sutrinti trintuve.
Pasimėgaukite vasaros malonumais,
Ingrida
Kas šiandien pietums? Ar dažnai girdite šį klausimą? Tuomet ir jums, kaip ir man tenka nuolat sukti galvą, ką šiandien paruošus? Mano virtuvėje-nuolatinis judėjimo procesas: kuriu, buriu ir tobulinu… O šiandien ir dalinuosi su visais neabejingais virtuvei ir tam nenumaldomam norui paragauti kažko skanaus ir išbandyti kažką naujo… Ar pas jus jau tarška kilnojami puodai ir čirška kepami, skrudinami ar verdami produktai? Tai kas pas jus šiandieną pietums, brangieji?
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.