Reikės:
4 vnt. vištienos kulšelių ar kulnelių
2 š. medaus
2 š. garštyčių
čiobrelių
balto vyno
druskos
pipirų
aliejaus.
- Vištieną pasūdome.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apskrudiname vištieną iš visų pusių.
- Vištieną dedame į skardą, skirtą kepimui orkaitje.
- Keptuvėje sudedame medų, garstyčias bei čiobrelius ir pakaitiname, kol masė pasidaro vientisa. Masę užtepame ant vištienos ir šalia, į skardą įpilame šiek tiek vyno. Ant skardos uždedame folijos ir užlankstome kraštus. Viską kepame 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 30 min.
- Skardoje susidarusį skystį supilame į keptuvę ir kaitiname, kol padažas sutirštėja.
- Vištieną dedame į lėkštes, užpilame padažu ir patiekiame su virtomis šparaginėmis pupelėmis.
P. S. Kartais skolinti receptai būna galutinai išpildyti ir jokių papildomų "prikumbasų" jiems nebereikia.
Gardžios, kad ir skolinto recepto, vištienos, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.