Translate

2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

Kepsniai su grybais ir sūriu, patiekti su bulvių - morkų koše bei agurkų salotomis

Iš esmės šis patiekalas labai paprastas, tačiau skoniu ir estetika nenusileidžia net įmantriausiems virtuvės šedevrams. Patiekalo ingridientai įprasti, dauguma jų tikrai rasite savo virtuvėje, todėl panorėjus sotesnių pietų nereikės bėgti link parduotuvės.



Jums reikės:

4 kiaulienos kepsnių (juos lengvai galite išsipjauti iš didesnio kumpio gabalo arba gaminti mažesnius kepsnelius);
1,5 saujos džiovintų grybų (galima naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus, jei tinkamai apdorosite, t.y. pašalinsite druskos perteklių - tiks ir sūdyti);
2 stiklinės tarkuoto, gerai besilydančio fermentinio sūrio (tiks bet koks, tačiau nesirinkite labai riebaus, kiauliena ir taip pakankamai riebi);
4-6 česnako skiltelių;
šviežių krapų;
druskos;
šviežiai grūstų juodųjų pipirų (aš tiekiu pirmenybę būtent tokiems, jų aromatas stipresnis. Tačiau jei neturite galimybės sugrūsti pipirų namie - naudokite jau paruoštus maltus ar grūstus);
šlakelio aliejaus.

Košei:
Bulvių
morkų (pusė tiek, kiek naudojate bulvių)
druskos
sviesto
pieno
trupučio krapų.

Salotoms:
agurkų
morkų
sezamo sėklų (pasirinktinai)
citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos.

  1. Pirmiausia užmerkiame džiovintus grybus. Juos reiktų mirkyti 4 - 6 val. keičiant vandenį. Jei naudojate šaldytus grybus juos atitirpinkite. Jei sūdytus-nuplaukite ir apvirkite (apie 40 min.). Šviežius - nuvalykite ir apvirkite. Patogiausia naudoti pievagrybius, tačiau skonis labai skiriasi. Pas mane buvo naudotas grybų mišinys - mama pridžiovino įvairiausių miško grybų - baravykų, raudonviršių, lepšių...
  2. Puode užkaiskite nuvalytas ir smulkiai supjaustytas bulves ir morkas. Pasūdykite ir gerai išvirkite.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių pagal C temperatūros.
  4. Kepsnius lengvai pamušti mėsos plaktuku, pagardinti druska ir grustais pipirais. Juos sudėti į lengvai aliejumi pateptą kepimo skardą. 
  5. Grybus supjaustyti juostelėmis ir sudėti ant kepsnelių.
  6. Sūrį sutarkuoti, pridėti česnakų spaustuve išspaustų česnakų arba galima juos smulkiai sukapoti. Viską maišyti ir dėti ant grybų.
  7. Ant viršaus užberti kapotų šviežių krapų.
  8. Viską šauti į orkaitę ir kepti, kol sūris išsilydo ir vos paskrunda.
  9. Nuo bulvių nupilkite vandenį, įdėkite nemažą (25-50 g gabalėlį) sviesto ir įpilkite pieno. Pridėkite druskos ir šviežių kapotų krapų.
  10. Košę ištrinkite iki kremo purumo, tačiau nepatarčiau daryti pernelyg skystos. Padėkite atskirai
  11. Salotoms agurkus ir morkas supjaustyti šiaudeliais.
  12. Atskirame dubenyje sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų bei druską ir užpilti ant salotų. Apibarstyti sezamo sėklomis (nebūtina).
  13. Kepsnius, košę bei salotas dedame į lėkštes, vaišiname šeimyną ir džiaugiamės akimirkomis kartu.


Paprasčiausiai skanaus jums, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.