Translate

2013 m. birželio 21 d., penktadienis

Sluoksniuotas kepsnys su pievagrybiais ir špinatais

Žinau brangieji, vėluoju su naujo postu. Tačiau šiandien su jumis pasidalinsiu ypatingu patiekalu. Maltos mėsos kepsnys aromatingas, lengvas, tiesa gana minkštas ir labiau primena netikrą zuikį negu kepsnys. Šį patiekalą rekomenduoju pabandyti visiems - lengvai ruošiamas, nereikalauja daugybės įmantrių produktų (neišsigąskite dėl sąrašo ilgumo, dauguma jų - prieskoniai) bei greitai paruošiamas. Pasiseks net pradedančiajam virtuvėje, o skonio harmonija nustebins prityrusius. Ir būtinai išsakykite savo nuomonę po šiuo postu esančiame  komentarų langelyje...



Paruošimo laikas: 15 min.
Kepimo laikas: 50 min.

Jums reikės:
800 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną, tačiau jautiena irgi tiks);
250 ml grietimės
2 kiaušiniai
8 š. džiūvėsėlių
druskos
pipirų
300 g pievagrybių
6 š. sviesto
600 g šviežių špinatų
4 š. tarkuoto sūrio
tarkuoto muskato riešuto
2 š. aliejaus
alyvuogių (pasirinktinai).

Maltą mėsą sumaišykite su grietine, džiūvėsėliais, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Išminkykite mėsos masę ir padalinkite į 3 dalis. Kepimo formą patepkite riebalais. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių C temperatūros.


Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir apkepinkite svieste.


Špinatus nuplaukite, nuvarvinkite ir patroškinkite su likusiu sviestu. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskato riešutu. Tada įberkite sūrio ir išmaišykite.


Kepimo formos dugną išklokite viena dalimi faršo.


Ant jo užkloti grybų masę.


Tuomet ant viršaus dėti mėsos masę. Ant jos užkrėsti špinatų - sūrio masę.


Ant viršaus sudėti likusią mėsos masę. Truputį paspausti, sudėti pjaustytas alyvuoges. Viršų aptepti aliejumi. 


Kepsnį pašauti į karštą orkaitę ir kepti 50 min.


Gausite štai tokį va kepsnį. Jį patariu valgyti su mėgstamomis lapinėmis salotomis ar/ ir bulvių koše.

P.S. Tokį kepsnį galite paruošti iš bet kokių, savo mėgstamiausių daržovių.

Linkiu ypatingų pietų ar vakarienės, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.