Translate

2013 m. birželio 7 d., penktadienis

Juodosios Afroditės salotos

Taigi, šiluma, vasara!!! Norisi lengvo, ir ant pilvo nenusėstančio maisto.. Salotos tam-idealiausias maistas: nei per daug, nei per mažai. Pastaruoju metu visi aplinkiniai tik ir kalba, kokios sveikos ir nekaloringos yra žalios salotos. Žodžiu valgai ir akyse blogsti. Visgi, šį kartą aš bandau būti netradicinė ir rinktis mėlyną. O kodėl ne? Mėlynasis kopūstas ypač sveikas ir maistinių medžiagų atžvilgiu vertingesnis už baltagūžius kopūstus.

Taigi, sveikos ir šiek tiek egzotiškos, įkvepiančios ir gardžios salotos...

Lieknėjame...



Jums reikės:

5-8 Mėlynojo kopūsto lapų;
3 pomidorų;
12 juodųjų alyvuogių be kauliukų;
truputis poro;
maža saujelė laiškinių česnakų;
0,5 raudonos paprikos;
10 kapotų graikinių riešutų (nebūtinai).

UŽPILUI:
3 š. alyvuogių aliejaus;
1,5 š. citrinos sulčių;
žiupsn. druskos;
žiupsn. cukraus;
ziupsn. džiovinto raudonėlio;
žiupsn. džiovinto baziliko.

Salotoms mėlynuosius kopūstus supjaustome smulkiomis juostelėmis. Galima ir tarkuoti, tačiau nenaudojau daug, todėl paprasčiau nuimti 5 lapus ir juos smulkiai supjaustyti.
Pomidorus supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis.
Pora-griežinėliais.
Alyvuoges perpjauname pusiau.
Laiškinius česnakus sukarpome žirklėmis, nedideliais 0,5 cm ilgio gabaliukais.
Viską užpilame paruoštu užpilu (iš jam skirtų ingridientų) ir gerai išmaišome.
Ant viršaus beriame kapotus graikinius riešutus.
Skanaus!

P.S. Galima pridėti fetos sūrio gabaliukų.

Lieknėkite skaniai, brangieji...
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.