Translate

2013 m. birželio 27 d., ketvirtadienis

Itališka frittata ir jos variacijos

Tikriausiai italui parodžius lietuviškąsias fritatos variacijas-tūlas išbaltų iki plaukų galiukų... Visgi, lietuviški skonio receptoriai reikalauja kitokio skonio, o mano virtuvėje, kaip tyčia diena prieš didįjį savaitės apsipirkimą.

Dievinu ši patiekalą jau vien dėl to, kad idealiai tinka ištuštėjusio šaldytuvo metui, ar kai šaldikyje randu užsilikusių šaldytų daržovių. Arba tiesiog neturiu laiko ilgai stoviniuoti prie puodų. Taip pat didžiulę įtaką šiam eksperimentui turėjo mūsų namuose kartą per savaitę "švenčiama" ir kitaip minima "DIENA BE MĖSOS". Visgi, jei norite sočiau - mėsos, kumpio ar šoninės būtinai įdėkite.

Tai labai greitai paruošiamas, pigus, sveikas ir be galo skanus patiekalas, tinkantis lengviems pietums ar vakarienei. O variacijų galybė leis kiekvienam sumaniai panaudoti virtuvės likučius.


Paruošimo laikas: apie 35 min.

Orginalus receptas:

6 kiaušiniai
2-4 bulvės
1 svogūnas
3 brokolių šakelės
3 žiedinių kopūstų šakelės
200 g rūkytos kiaulienos šoninės ar kumpio
100 g fermentinio sūrio
trupučio pieno
2 š miltų
truputį žalumynų (petražolių, krapų, laiškinių česnakų ar kitų)
trupučio druskos
trupučio juodųjų pipirų

Daržovių fritatai:

6 kiaušiniai,
3 nedideli kapoti svogūnai;
2 česnako skiltelės;
1 raudona paprika;
4 kubeliais pjaustytos bulvės;
4 griežinėliais pjaustytos morkos;
sauja šviežių kapotų petražolių;
druskos;
juodųjų pipirų;
1/4 a.š. kario prieskonių.


Raudonųjų kopūstų - pomidorų fritatai:

6 kiaušinių
3 maži svogūnai
4 kubeliais pjaustytos bulvės
4 š. kapotų liesesnių lašinukų ar kumpio
1 griežinėliais pjaustytas pomidoras
2 morkos
6 smulkiai pjaustyti raudonojo kopūsto lapai
druskos
juodųjų pipirų.


Gamybos procesas labai paprastas:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių C temp.
  2. Daržoves išverdame, bet neperverdame (išskyrus porus, svogūnus, česnakus ir paprikas).
  3. Keptuvėje apkepiname porus, svogūnus, česnakus, paprikas bei kumpį ar kitą mėsą.
  4. Į keptuvę supilame išvirtas nusunktas daržoves ir dar kiek pakepiname. Masę perdedame į kepimo indą.
  5. Atskirai dubenyje suplakame kiaušinius, įpilame pieno, miltų (jei dedame) ir sudedame prieskonius bei žalumynus. Masę užpilame ant daržovių. Jei vartojamas sūris - užtarkuokite jo ant viršaus.
  6. Šauname į orkaitę ir kepame, kol viršus gražiai parus. Turėtų kepti apie 45 min.
  7. Ištraukus neskubėkite valgyti ir leiskite 10 min. pastovėti ir praaušti.
  8. Patiekite su įvairiomis daržovėmis ar daržovių salotomis.

P.S. Šiam patiekalui tinka visos daržoves, kurias tik rasite savo šaldytuve ar šaldiklyje - nebijokite eksperimentuoti. 


Geros dienos be mėsos ir naudokite maisto likučius protingai, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.